2

VRSTE MEDA KOJE SU DOBRE ZA VAS – EVO KOJI BAŠ VI TREBA DA UZIMATE

Lipov med

Ovaj med je bistar, gotovo proziran i blagog ukusa. Olakšat će vam disajne tegobe i preporučuje se kod prehlada i gripa. On podstiče znojenje, povoljno deluje na probavu, ublažava grčeve i smiruje bol. Koristan je kod problema sa bubrezima.

 

Cvijetni med

On se dobija  iz različitih vrsta cvijeća, u zavisnosti od podneblja. Ovaj je med blagog je i aromatičnog ukusa. Zbog posebnog sastava preporučuje se da cvijetni med koristite za podizanje imuniteta i oporavak nakon bolesti, kao i kod sezonskih alergija i alergijske astme.

 

1

 

Bagremov med

Ovaj je med karakterističan po izrazito svetložutoj boji i blagom ukusu. Ova vrsta meda odgovara većini ljudi jer se njegova aroma praktično ne osjeća u napitcima. Koristi se i kod problema sa krvnim sudovima i zatvora. On također, zbog sedativnog učinka, pomaže kod nesanice, nervoze i napetosti.

 

Šumski med

Šumski je med jako cjenjena vrsta meda, jako ukusan i tamne boje. Vrlo brzo se kristališe. Snažno je antimikrobno i antiupalno sredstvo. Zbog visokog udijela gvožđa preporučuje se anemičnim osobama, kao i za oporavak nakon teških bolesti i operacija. Bogat je mineralnim solima i sadrži jako malo šećera.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

Uzela je obične makaze i počela da seče SAVRŠEN krug na grliću praznog tetrapaka. Kada je završila, dobila je nešto što je ODUŠEVILO sve njene komšinice! Evo i šta

Prije nego bacite tetrapak od soka ili mlijeka isjecite dio gdje se nalazi vrat tetrapaka. ...

1

Ovo OBAVEZNO morate da provjerite prilikom kupovine vode !

Vrlo je važno da na kraju plastične boce pronađete oznaku i vidite od koje je ...

1

DA LI STE ZNALI DA OBLIK VAŠEG TIJELA ZAVISI OD MJESECA ROĐENJA – EVO KAKO ĆE TE IZRAČUNATI

Jeste li znali da numerologija pogađa vaš izgled i oblik tijela te to određuje pri rođenju. ...

Watch Dragon ball super