1

Uzela je obične makaze i počela da seče SAVRŠEN krug na grliću praznog tetrapaka. Kada je završila, dobila je nešto što je ODUŠEVILO sve njene komšinice! Evo i šta

Prije nego bacite tetrapak od soka ili mlijeka isjecite dio gdje se nalazi vrat tetrapaka. Taj vam dio kartona kasnije može koristiti kao dozer za tegle.

 

Sve što vam je potrebno je tegla sa okruglim poklopcem, prazan tetrapak, makaze i olovka. Ukoliko niste sigurni kako da ovo napravite, sijetite se kako ste kao dijeca otvarali tetrapak čokoladnog mlijeka, postupak je isti ali u većoj razmijeri. Kada otvorite tetrapak iskoristite spoljni poklopac tegle i olovkom oko njega pravite krug oko čepa tetrapaka.

 

2

 

Potrudite se da poklopac tegle stavite tako da čep tetrapaka stoji samo na jednoj strani poklopca. Kada iscrtate krug olovkom isjecite poklopac makazama. Odstranite unutrašnji, metalni disk poklopca i zamijenite ga isječenim, kartonskim, gurajući ga na dno metalnog oboda.

 

Kada stavite kartonski krug u prsten poklopca od tegle, tada možete da okreće poklopac na tegli i tako ste napravili veoma koristan dozer. Sad kad putujete možete koristiti namirnice iz tegle bez prosipanja. Također ovaj će vam izum pomoći i u kuhinji.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

OVO SU TRIKOVI ZA BOLJU ČISTOČU AUTA – URADITE OVE TRIKOVE

Auto je naravno lijepo posjedovati. Kada god želite samo sjednete u svoje vozilo i odvezete ...

2

VRSTE MEDA KOJE SU DOBRE ZA VAS – EVO KOJI BAŠ VI TREBA DA UZIMATE

Lipov med Ovaj med je bistar, gotovo proziran i blagog ukusa. Olakšat će vam disajne ...

1

OVAKO ĆETE RAZLIKOVATI PRAVI MED OD VJEŠTAČKOG – ZANIMLJIVI TRIKOVI

Teško je odabrati med kada ne znate da li je pravi pogotovo sada kada cijena ...

Watch Dragon ball super