1

Planirate put u EU?: Onda obratite pažnju na ova pravila

Kada idete na putovanje, itekako se trebate informisati, kako bi znali koja pravila morate poštovati, a posebno kada idete u EU. Njihova pravila morate uvijek znati i uvijek poštovati, kako se nebi neslavno proveli. Granicu možete preći bez problema, ako ispunite sve njihove uslove.

 

Prije svega je bitno da provjerite svoje dokumente, zaprvao da vidite da li oni uredu. Iako možda nećete daleko ili nećete ostajati dugo u nekoj drugoj državi, morate imati pasoš koji ne ističe minimalno još pola godine ili 6 mjeseci. Ne dozvolite sebi da krenete na put i da napravite ovu grešku. Uredna dokumentacija vam je najbitnija.

 

Oni ne žele da budete na teretu državi, zato je bitno da ponesete sa sobom dovoljno novca. Zbog ovoga vas mogu vratiti sa granice. Često vrše provjere u smislu sa pitanjima koliko ćete dana biti i na osnovu toga morate imati 100 eura po danu u vašem novčaniku. Ako nemate njihovo mišljenje je da želite zaraditi novac na crno i vratiti će vas sa granice.

 

2

 

Prkeo granice ne smijete prenositi mlijeko, meso, to možda do sada i znate. Ali mi ipak želimo da vam kažemo jer oni to strogo provjeravaju i nedozvoljavaju. Takođe nemojte ni pokušavati prenjeti parfeme dezodoranse gel za kosu i slične stvari.

 

Ovaj članak podijelite sa svojim prijateljima koji planiraju ići negdje na put, kako bi znali pravila koja moraju poštovati kada ulaze u EU.

 

Za više članaka posjetite našu stranicu.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

Na rođendan mu niko nije došao a onda se kroz nekoliko trenutaka pojavilo čudno auto ispred kuće

Rendžeri iz Arkanzasa su zaista pravi „Super truperi“. Oni zaslužuju da im ABBA pjeva svoju ...

1

Sklonili su kćerku od njega: a kroz nekoliko trenutaka iznenadili se kada su saznali ko je

Ovo je priča o rasizmu koju nažalost gledamo iznova svakim danom.Video je uspjelo da pregleda ...

1

Ušao je u kuću napuštenu prije 30 godina: Iznenadio se kada je otvorio vrata i vidio šta je unutra

1 Fotograf je došao u Ontario, Kanadsku provinciju u kuću koja je napuštena, da uslika ...

Watch Dragon ball super