1

Planirate put u EU?: Onda obratite pažnju na ova pravila

Kada idete na putovanje, itekako se trebate informisati, kako bi znali koja pravila morate poštovati, a posebno kada idete u EU. Njihova pravila morate uvijek znati i uvijek poštovati, kako se nebi neslavno proveli. Granicu možete preći bez problema, ako ispunite sve njihove uslove.

 

Prije svega je bitno da provjerite svoje dokumente, zaprvao da vidite da li oni uredu. Iako možda nećete daleko ili nećete ostajati dugo u nekoj drugoj državi, morate imati pasoš koji ne ističe minimalno još pola godine ili 6 mjeseci. Ne dozvolite sebi da krenete na put i da napravite ovu grešku. Uredna dokumentacija vam je najbitnija.

 

Oni ne žele da budete na teretu državi, zato je bitno da ponesete sa sobom dovoljno novca. Zbog ovoga vas mogu vratiti sa granice. Često vrše provjere u smislu sa pitanjima koliko ćete dana biti i na osnovu toga morate imati 100 eura po danu u vašem novčaniku. Ako nemate njihovo mišljenje je da želite zaraditi novac na crno i vratiti će vas sa granice.

 

2

 

Prkeo granice ne smijete prenositi mlijeko, meso, to možda do sada i znate. Ali mi ipak želimo da vam kažemo jer oni to strogo provjeravaju i nedozvoljavaju. Takođe nemojte ni pokušavati prenjeti parfeme dezodoranse gel za kosu i slične stvari.

 

Ovaj članak podijelite sa svojim prijateljima koji planiraju ići negdje na put, kako bi znali pravila koja moraju poštovati kada ulaze u EU.

 

Za više članaka posjetite našu stranicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

Mače nije htio ni da pipne a kamoli usvoji: Nakon tri mjeseca nešto se sasvim promjenilo

Osoba koja je glavni akter ove priče nimalo nevoli mačke. Nikada nije ni pomišljao na ...

1

Uz teško bolesnu kravu svo vrijeme je bila drugarica: Svi su plakali na farmi kada su vidili šta je uradila

Mačka po imenu Vesli je jako posebna.Ona živi na jednoj farmi koja je ustvari azil ...

1

Neki ljudi imaju čudne rupice iznad uha: Postoji razlog zašto su one tu

DA li ste nekada kod neke osobe sa kojom ste bili blizu , primjetili ovakvu ...

Watch Dragon ball super