1

Ovi vam uređaji DODATNO ZAGRIJAVAJU PROSTOR – zbog toga vam je vruće

Kada je napolju velika temperatura u vašem stanu ili kući ukoliko niste zamračili prozore bit će još toplije. Dadatnu vam toplotu u vaš prostor unose ili elektronski uređaji, a evo i koji. Rernu i peglu izbjegavate da koristite jer znate da zagrijava vaš prostor ali postoji još uređaja koji to rade.

 

Frižider, naprimjer, iako hladi iznutra on izvana zagrijava vaš prostor. Usisivač također sa spoljašnje strane izbacuje topao vazduh. Laptop i kompjuter, isto tako imaju ventilator. I kada rade osjeća se topao vazduh sa zadnje strane i samim tim se i prostor u kome boravite zagrijava.

 

24

 

Vaš mobitel, ukoliko ga pretjerano koristite zagrijat će i vas i vaš prostor, ali ne toliko koliko ostali uređaji to urade. Ako vaš telefon izložite visokoj temperaturi budite svjesni da ćete ga samim tim izložiti i mogućnosti da se pokvari. Ukoliko ste u mogućnosti ostavite rad sa ovim uređajima za veče ili rano jutro.

 

Koliko nije dobro za temperaturu, u stanu, koja je već visoka u ovo doba godine, toliko nije dobro ni za same uređaje da se pregriju.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

Uzela je obične makaze i počela da seče SAVRŠEN krug na grliću praznog tetrapaka. Kada je završila, dobila je nešto što je ODUŠEVILO sve njene komšinice! Evo i šta

Prije nego bacite tetrapak od soka ili mlijeka isjecite dio gdje se nalazi vrat tetrapaka. ...

1

Ovo OBAVEZNO morate da provjerite prilikom kupovine vode !

Vrlo je važno da na kraju plastične boce pronađete oznaku i vidite od koje je ...

1

DA LI STE ZNALI DA OBLIK VAŠEG TIJELA ZAVISI OD MJESECA ROĐENJA – EVO KAKO ĆE TE IZRAČUNATI

Jeste li znali da numerologija pogađa vaš izgled i oblik tijela te to određuje pri rođenju. ...

Watch Dragon ball super