1

I profesori matematike ne znaju: Koji brojevi fale u tabeli

Pred vama se u ovom članku nalazi veoma zanimljiva matematička mozgalica koja je nevjerovtanom brzinom zaludjela svijet. Vjerovali ili ne, ali samo 2% osoba je uspjelo riješiti ovu matematičku mozgalicu, iako je ona izrazito jednostavna i ima više kombinacija uz pomoć koje je možete rješiti.

 

U članku se nalazi fotograifja, na kojoj su prikazani brojevi, a na vama je da počnete rzamišljati kako bi došli do tačnog i konačnog rezultata. Potrebna su vam četiri broja kako bi i sastrane dobili znak jednakosti i prema dole.

 

Kada budete imali svoj konačan odgovor, pišite nam u komentar o kojim se to brojevima radi. Vjerujte da ovaj zadatak koji je pred vama nije uopšte lak, a to ćete vidjeti tek kada ga počnete rješavati. Čak i veliki broj matematičara dozvolio je sebi da pogrješi i da ne zna rješenje a potrebno je samo da dobro razmislite i odgovor ćete složiti na lagan način

 

2

 

Ukoliko ne uspijete sami riješiti ovu matematičku mozgalicu, pokušajte zajendo u društvu, kako bi došli do konačnog rezultata. Na ovaj način ne samo da čete se zabaviti, nego ćete i proširiti moždane vijuge. U šali ćete početi razmišljati. A i svi znamo da je u društvu sve zabavnije. Napravite malo takmičarskog duga i sve će ići jako brže i bolje.

 

Za više članaka posjetite našu stranicu, na kojoj možete pronaći razne zanimljivosti, dosta matematičkih mozgalica, optičkih iluzija, fotografija na kojima je potrebno pronaći razlike i mnogo toga što će vas zabaviti.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

Na rođendan mu niko nije došao a onda se kroz nekoliko trenutaka pojavilo čudno auto ispred kuće

Rendžeri iz Arkanzasa su zaista pravi „Super truperi“. Oni zaslužuju da im ABBA pjeva svoju ...

1

Sklonili su kćerku od njega: a kroz nekoliko trenutaka iznenadili se kada su saznali ko je

Ovo je priča o rasizmu koju nažalost gledamo iznova svakim danom.Video je uspjelo da pregleda ...

1

Ušao je u kuću napuštenu prije 30 godina: Iznenadio se kada je otvorio vrata i vidio šta je unutra

1 Fotograf je došao u Ontario, Kanadsku provinciju u kuću koja je napuštena, da uslika ...

Watch Dragon ball super