33

Glavobolju ne treba zanemariti, možda se radi i o ozbiljnom oboljenju

Treba razlikovati bol u glavi kako bi mogli sebi razjasniti šta se ustvari događa u našem organizmu.

  • Prva bol koja se javlja jeste bol u sljepoočnicama i prednjem dijelu glave što može ukazivati na različite poremećaje u organizmu. Takva vrsta boli nam govori da nam fali sna, da imamo hormonske promjene ili da nam je snižen pritisak. Pored toga ova bol se javlja i u situaacijama kada nas hvata prehlada ili gripa. Ako je ova bol konstantna još se i povećava i pored toga imamo osjećaj poput mučnine trebamo provjeriti zdavstveno stanje kod doktora jer nam to može bili znak za potencijalna krvarenja

 

  • Sljedeća je jutarnja glavobolja tj glavobolja koja se pojavljuje svaki put kada ustanemo i to nije nikako dobro. Takva vrsta boli nam ustvari govori da možda imamo prestanke disanja u snu ili probleme sa pritiskom. Najgori slučaj ovog jeste tumor mozga, zbog toga obavezno na pregled.

 

  • Boli vas oko oka to je ustvari klaster glavobolja i pretstavlja bol koja se pojavljuje na jednoj strani glave i oko jednog oka. Ovakvu bol je teško izdržati i stvara nam neugodu. U ovakvim situacijama potreban vam je dobar neurolog koji može da vam otkrije anomalije u hipotalamusu te naglo širenje krvnih žila u mozgu. U ovim slučajevima imate poremećaj u radu kardiovaskluarnog sustava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

4

SOK OD ZOVE

Sastojci : 50 g cvjetova zove 3 litra hladne vode 7 kesica limuntosa 3 kilograma ...

18

KUKURUZ

Smatra se da kukuruz vuče svoje porijeklo iz južnog dijela središne Amerike, a neki ga ...

71

JEDITE TREŠNJE I JABUKE

Trešnje i tamno bobičasto voće sadrže flavonoide koji snižavaju nivo mokrećne kisaline te ublažavaju upale. ...

Watch Dragon ball super