1

Farmer je ostao bez riječi kada je 1850. godine pronašao ova vrata: I svijet je u šoku čak i dva vijeka kasnije

Farmer na ostrvu Okni u Škotskoj je nakon jakog nevremena odlučio  da prošeta ostrvom, kako bi vidjelo kolika je šteta koja je nastala uslijed jakog olujnog nevremena .Ono što je on uspio da pronadje i otkrije je iznenadilo mnoge ljude širom svijeta .

Otkrio je ostatke civilizacije gdje je prije par hiljada godina krenuo procvat društva. Ovo mjesto je naseljeno prije otprilike 1850 godina pretpostavlja se  da su unutra bili skriveni ostaci drevne civilizacije. Naselje je staro oko 5000 godina  što je starije i od Egipatskih piramida.

1

Kuće su bile u izvanrednom stanju zahvaljujući zaštiti od pjješčanih dina. Mjesto je kolonizovano 3180 i 2500 godine prije nove ere ivaži za najstarije naselje u Velikoj Britaniji. Unutra je 8 kamenih kuća,te se pretpostavlja da je bilo izmedju 50 i 100 ljudi. Svaka kuća ima tunel. Neke su kuće bile i vodootporne. Ljudi koji su iskopavali su bili iznenadjeni jer su kuće imale kupatila i kanalizaciju.

Ovo je mjesto za čuvanje ribe. pretpostavlja se da nije bilo vladara  te su svi bili ravnopravni. Ovdje su živjeli Pikti iz ledenog doba. Nikome nije jasno zašto je selo napušteno prije 250 godina. Ima još tajni koje ovo mjesto čine posebnim.

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

1

Ove greške prilikom TUŠIRANJA razaraju vašu kožu ali i zdravlje

Vjerovatno mislite da tokom tuširaja se ne mogu praviti greške ali često u žurbi ni ...

1

Evo šta horoskop kaže o ženama: dominantne ili zavisne od muškarca

Danas ćemo sa vama podijeliti karakteriste žena u horoskospkom znaku.   Ovan One su jako ...

2

Opasne posljedice: ne čistite uši štapićima nikada

Ušni vosak ili cerumen se pravi u ušima sa razlogom. Tačnije od ima ulogu da ...

Watch Dragon ball super